Foto's, verslag en film barrage NK Sneldammen te Laren (G) op 16 juni 2012


/Verslag Denk en Zet Laren


NK sneldammen Egbert Harkink 3e in categorie B

Zaterdag 16 juni heeft het NK sneldammen in de Braninkhal in Laren plaats gevonden. Vanwege het 75 jarig jubileum heeft damvereniging Denk en Zet dit toernooi mogen organiseren. Door sponsoring van, Rabobank, Univť, Flynth (voorheen GIBO-groep), de Welkoop en de gemeente Lochem is dit gerealiseerd. 't Langenbaergh heeft samen met de kantine van de Braninkhal de catering verzorgd. Het inmiddels beroemde 'balletje gehakt' van 't Langenbaergh smaakte natuurlijk weer voortreffelijk. Samen met een lekker hapje en een drankje heeft iedereen fijn kunnen dammen.

186 deelnemers verdeeld over 8 categorieŽn zijn de strijd aangegaan om de nationale titel. De eerste helft van het toernooi is er gedamd om een plaats in de finalepoule. Na de pauze zijn de wedstrijden in de finalepoule en de twee verliezer poules gespeeld. De wedstrijden zijn spannend gebleven tot de laatste minuut. Vanuit Denk en Zet speelden Egbert Harkink, Gerrit Roeterdink en Tom knapen. Egbert is 3e geworden binnen de finalepoule van de B-categorie, Gerrit is 1e geworden van de verliezerspoule (C-categorie) en Tom is heel knap 7e geworden binnen de finalepoule van de pupillen. Een geweldige prestatie voor de leden van Denk en Zet!

De favoriet Roel Boomstra is Nederlands kampioen sneldammen geworden binnen de hoogste categorie (A). In 2010 werd hij al Europees- en Wereldkampioen dammen bij de junioren. Dit jaar is hij al Nederlands kampioen bij het gewone dammen. We hopen daarom met zijn allen dat hij goed gaat presteren bij de volgende wereldkampioenschappen. Het is alweer een tijdje geleden dat die titel naar een nederlander ging. De overige sneldamkampioenen waren bij de welpen Berke Yigitturk, pupillen Thijs Verboon, aspiranten Jan Groenendijk, junioren Koos van Amerongen, vrouwen Heike Verheul, C-categorie Mohammed Aliem Wagid Hosian, B-categorie Dennie van Dijk en A-categorie Roel Boomstra.

Youtube filmpje barrage categorie A

Gepubliceerd op 18 jun 2012 door puttensedamclub

In de finalegroep behaalden Roel Boomstra en Ben Provoost beide tien punten uit zeven partijen. Een Georgiev-barrage, vijf minuten bedenktijd voor de partij(en) waarbij bij remise met de overgebleven beschikbare partij aan de volgende partij begonnen dient te worden, om het Nederlands kampioenschap volgde. In een positioneel gewonnen positie voor Boomstra viel de klok uit. Ben Provoost gaf op toen de arbiter met een nieuwe klok terugkwam en beide spelers bedenktijd toekende.